Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen temizlik çalışmalarında günlük olarak 800 ton katı atık 4 ton tıbbi atık toplanarak çöp toplama istasyonları aracılığıyla Kahramanmaraş Katı Atık Bertaraf Tesislerine götürülerek ayrıştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerince toplanan katı atıklar çöp toplama istasyonlarında toplanırken, buralardan semitreyler aracılığı ile bertaraf tesislerine taşınıyor.

Çöp toplama istasyonlarına getirilen çöpler özel bir sistemle semitreylere yükleme yapılarak preslenmek suretiyle, taşıma esnasında herhangi bir görüntü ve çevre kirliliğine meydan vermeden günlük ortalama 35 sefer yapmak suretiyle bertaraf tesislerine taşınıyor.

Tıbbı atıklar ise normal katı atıklardan farklı olarak özel araçlarla toplanıyor. İl genelindeki hastane, sağlık ocağı vb. kurum ve kuruluşlardan toplanarak sterilize tesisine getirilen tıbbi atıklar burada sterilize edildikten sonra parçalama ünitesinde küçük parçalara ayrılarak zararsız hale getirildikten sonra yine aynı ekipler tarafından Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına bertaraf edilmek üzere naklediliyor.