Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İsar Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliği ile toplanan 4 tır dolusu yardım Suriye’nin İdlib kentine gönderildi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Daire Başkanları Ayşe Taşkıran, Hasan Balbaba, İsar Derneği Başkanı Ali Şenel, Hayrat Vakfı Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker ve Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve diğer ilgililerin katıldığı programda tırlar dualarla gönderildi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi(KAFUM) önünde gerçekleştirilen tır uğurlama programında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, yardımların devam edeceğine dikkat çekerek: "Yine bugün Kahramanmaraş olarak hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hem Kahramanmaraş’ta bulunan sivil toplum kuruluşları, Valiliğimiz. Kaymakamlığımız ve bütün Kahramanmaraşlar olarak bir gurur gününü daha yaşıyoruz. Sadece Kahramanmaraş’ta toplam 189.su olan 4 tırımızı daha göndermiş olacağız. Bunlar bir tır giyim, bir tır un, bir tır battaniye ve bir tır yatak olmak üzere 4 tır daha İdlib’e yardım göndereceğiz. Kahramanmaraş ilimiz gerçekten burada yaşayan insanlar kadir şinas insanlar. Biz kampanyayı başlattığımız günden itibaren evet kampanyayı burada bitirelim dememize rağmen gelen yardımların ardı arkası kesilmedi. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmek açısından gelen yardımlarımızı yine mazlum olan mağdur olan insanlara ulaştırmak için bu kampanyayı yürütmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda eş zamanlı olarak Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımızla beraber olmak üzere Yemen kampanyamızda devam ediyor bir taraftan. Ben buradan bütün kurum, kuruluşlarımıza ve bütün Kahramanmaraş halkımıza yaptıkları yardımlardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Biz de yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak ve diğer tüm kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları olarak bu organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Tekrardan emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu yardım kampanyasında öğrencilerin katkılarının da büyük olduğuna işaret eden Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise: "Bugün değerli ekiplerimizin, Büyükşehir Genel Sekreterimizin belirttiği üzere güzel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin organizasyonunda sivil toplum örgütlerimizin türlü çalışmalarıyla Kahramanmaraşlıların özetle öğrencilerimizin katkılarıyla çalışmalarıyla damlaya damlaya göl olur misali 4 tır daha Suriye/İdlib’e yollamak üzereyiz. Mazlum mağdur milletlerin her zaman yanında olmuştur milletimiz, ülkemiz, devletimiz, hükümetimiz. Bunun güzel bir örneğini daha yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. İnşallah bu acılar son bulur ve Suriye istikrarına kavuşur. Orda ki acılar sıkıntılar sona erer. Ben bu vesileyle emeği geçen herkese Büyükşehir Belediyemize. sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza özellikle öğrencilerimize, annelerimize, babalarımıza ve değerli tüm Kahramanmaraşlılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Güzel katkılarından dolayı inşallah ihtiyaçlar devam etmek üzere bu yardımlar devam etmesi lazım. Sorumluluk duygusu içerisinde ben sizlere bu vesileyle aracı olduğunuz için ve bulunduğunuz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklamaların yapılmasının ardından yapılan dualarla 4 tır dolusu insani yardım malzemeleri Suriye’nin İdlib kentine doğru yola çıktı.