Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin insanların eğitimine yönelik faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce ilçelerde gerçekleştirilen seminerlerinde insanlara çeşitli konularda eğitimler veriliyor.

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünde görev yapan sosyolog ve psikolojik danışmanlar tarafından Nurhak, Çağlayancerit, Elbistan, Göksun ve Andırın ilçelerinde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.

İlçelerdeki okullarda ve Kur’an Kurslarında verilen eğitimlere oldukça yoğun ilgi olurken seminerlerin diğer ilçelerde de gerçekleştirileceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran; “Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan aile danışmanları ve psikolojik danışmanlarımızla yürüttüğümüz eğitim seminerlerimiz ilçelerimizde devam ediyor. Bu eğitimler kapsamında Nurhak ilçemiz de 1120, Çağlayancerit'te1355, Elbistan'da 2527, Göksun'da 2344 ve Andırın’da 544 olmak üzere 7890 kişiye eğitim verdik.

Bu ilçelerimizde ‘Etkili ve Yetkin Ebeveynlik’ konusunda 18 okulumuzda, ‘Bilinçli Medya Kullanımı’ konusunda 26 okulda, Sınav Kaygısı ve Motivasyon’ konusunda 16 okulumuzda, Ergenlik Donemi Sorunları ve Çözümleri’ konusunda ise 10 okulumuzda eğitim semineri gerçekleştirdik.

Eğitimlerimizde öğrencilere, velilere ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerlerini kendi branşlarına göre anlattık. Bu eğitimlere katılan tüm öğrencilere, velilere ve öğretmenlerimize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.