Yedikuyular Kayak Merkezi'nin işletmesinin iki yıllığına kiraya verilmesiyle ilgili haberlerden sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Kiralama işleminin arkasında duran Belediye "daha iyi hizmet için yaptık. İhale şeffaf" dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Açıklama Şu Şekilde.

Son günlerde Yedikuyular Kayak Merkezine dair basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan haber ve yorumlara ilişkin olarak; 

Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Kayak Merkezi Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılmış olup, tamamen yapıma ilişkin işleri muhteva etmektedir. Söz konusu ihale kapsamında herhangi bir işletmeye ilişkin hüküm bulunmamaktadır. 

2017-2018 sezonunda açılışı yapılan Yedikuyular Kayak Merkezi ilk sezonunda Büyükşehir Belediyemiz tarafından işletilmiştir. Bahis konusu dönem içerisinde Belediyemizin değişik birimlerinde çalışan ancak söz konusu faaliyetin yürütülmesi için yeterli mesleki formasyona sahip olmayan personel tarafından hizmet yürütülmeye çalışılmıştır. Ancak hizmet sunulurken yaşanan aksaklıklar ve tesisten hizmet alan vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerden hareketle, Kayak Merkezimizde daha iyi hizmet sunmak maksadıyla işletmesinin daha profesyonel bir ekip tarafından yürütülmesi düşüncesi hâsıl olmuştur. İdaremizce diğer Kayak Merkezlerinde yapılan incelemelerde de bu tür tesislerin doğrudan kamu tarafından işletilmediği, profesyonel ekiplerce/şirketlerce yürütüldüğü görülmüştür. İş sağlığı ve güvenliği açısından da işletmenin profesyonel bir ekip tarafından yürütülerek olumsuzlukların yaşanmaması hedeflenmiştir.

Bu nedenlerden dolayı Kayak Merkezinin İşletmesinin daha profesyonelce yürütülmesi için işletmesinin kiraya verilmesine karar verilmiştir. Ağustos ayı itibariyle de şartname çalışmaları başlatılmıştır.

Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nın İşletmesi işi bir kiralama ihalesi olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabidir.  Belediyemizce söz konusu tesislerin 06 Kasım 2018 tarihli ve 2018/708 nolu Encümen Kararı ile2 yıllığına işletilmesine karar verilmiş ve bu kapsamda yıllık işletme tahmini kira bedeli 800.000 TL + KDV olarak belirlenmiştir. Tespit edilen bedelin 2 yıllık olması nedeniyle toplam 1.6000.000.- TL bedel üzerinden yasal mevzuat kapsamında ihaleden en az 10 gün önce ilk ilan, ihaleden en az 5 gün öncesinde ikinci ilan yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bahse konu ihale 27.11.2018 tarihinde yapılmış olup, Basın İlan Kurumu üzerinden ilk ilan 15.11.2018 tarihinde ulusal (Ortadoğu) ve yerel (Kahramanmaraş Bugün), ikinci ilan ise 19.11.2018 tarihinde yerel (Kahramanmaraş Bugün) gazetelerinde ilan edilmiştir. Ayrıca yasal bir zorunluluk olmadığı halde duyurunun daha çok istekliye ulaşması amacıyla ihaleden önce Belediyemiz web sitesinde de yayınlanmıştır. Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi kapsamında açık ihale usulüyle yapılmıştır. İhale şartlarını sağlayan herkese açık şeffaf bir ihaledir. İhale 900.000.-TL+KDV kira bedeline ilaveten yıllık kârdan %20 pay Belediyemize ödenmek üzere sonuçlanmıştır. Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin süreç devam etmektedir. 

Yine geçen sezon Belediyemizin imkânları ile işletmesi yapılan Kayak Merkezimizin yaptığımız ihale neticesinde yıllık 900.000.-TL kira bedeli ve %20 kârdan pay almak suretiyle Belediyemize daha fazla kaynak sağlanmıştır.
Dolayısıyla basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan haber ve yorumlar taraflı veya bilgiden yoksun olduğu ve yapılan ihalenin mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiği görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.