Kahramanmaraş'ta 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hayrettin Güngör'ün mazbatasını almasının ardından Büyükşehir Belediyesinde devir teslim töreni düzenlendi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Hayrettin Güngör, herkesin belediye başkanı olacağını söyledi. Başkan Güngör: "Bugün sorumluluk üstlenme dönemidir" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ilk kurucu Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, belediye mührünü ve Kahramanmaraş'ın İstiklal madalyasının bulunduğu dolabın anahtarını Yeni Başkan Hayrettin Güngör'e teslim ederek başarılar diledi. 

Yeni Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör makam odasında yaptığı açıklamada; "Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'u uğurlamadan makama oturmam ayıp olur, bu bir nezakettir" ifadelerini kullandı. 

ilk kurucu Başkan Erkoç, makam odasında yaptığı açıklamada, ''Sonuna kadar Hayrettin Güngör Başkanımızın yanındayız. Bize ihtiyaç olduğu zaman davamızın, şehrimizin ve aziz hemşehrilerimizin her zaman emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'a hizmetlerinden dolayı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür eden Başkan Güngör, ''Tabi Demokrasinin gereği olarak seçim süreci sonucunda Fatih kardeşimle nöbet değişimi yapıyoruz. Fatih Başkanımız bir yükü üzerinden attı, şimdi daha rahat. Bizde görev yaptığımız süre içerisinde bu yükü İnşallah alın teriyle, hakkıyla Rabbim bize sonuçlandırmak nasip etsin'' dedi.

Devir teslim töreni sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilk kurucu başkan Fatih Mehmet Erkoç’u kapıya kadar uğurladı.