Türkiye’nin saklı cenneti Kahramanmaraş, Büyükşehir Belediyesinin tanıtım atağı ile dünyaya açılmayı planlıyor. Tarihi çok eskilere dayanan ve Dünya tarafından kabul edilen Maraş dondurmasının tanıtımı ve festival için Basın mensupları ile bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, önemli müjdeler verdi.

Sanayi üretiminde sağlanan desteklerden dondurma üreticilerinin yararlanacağı bu sektörü istenilen seviyeye getirmek için Dondurma OSB kurulacağının müjdesini veren Erkoç: “Büyükşehir olarak sadece dondurma festivali değil, yeni çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalar arasında gıda sektörüne yönelik bir OSB veya sanayi parseli oluşturmak. Kahramanmaraş’ta teşvik alanında 6’ıncı bölgeye girmekte. Dondurma sektörünün bundan en yüksek oranda yararlanması için elimizden gelen gayreti çabayı verelim düşüncesi içerisindeyiz” dedi.

YER ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Erkoç kurulacak OSB için çalışmaların sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: “ Şu an yer arayışlarımız devam etmekte. Birkaç yer tespit ettik. Kesinlik kazandığında özellikle gıda sektörüne dondurma, kırmızıbiber, tarhana ve mandıra sektörüne yönelik arsa tahsisi konusunda önemli bir destek vermeye çabası içerisindeyiz. Gıda üretiminde Kahramanmaraş çok önemli  üretimlerden bir tanesi. Hem dondurma hem tatlı sektöründe, ayrıca kırmızıbiber üretiminde yeni çalışmalar yapacağız”

DONDURMA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜRÜN
Erkoç konuşmasını şöyle devam etti: “Dondurma çok önemli bir ürün. Dondurmayı şehir olarak anılan iki yer var. Birisi Kahramanmaraş diğeri Roma. Dünyada insanlar tarafından akredite edilmiş bir ürün Kahramanmaraş Dondurması. 100 fazla ülkede tüketilmekte ve ihracatı yapılmakta. Kahramanmaraş dondurması ay yıldızlı bir ürün. Bu çok önemli. Gıda alanında 100’den fazla ülkeye ihraç edilen herhalde dondurma dışında bir ürünümüz yok

BÜYÜK PAY ALMASINI İSTİYORUZ
Biz istiyoruz ki; Kahramanmaraş dondurması, tatlı ve dondurma sektöründe daha büyük pay alsın. Amacımız gayretimiz bu. Hem Türkiye’de hem de şehrimizde Kahramanmaraş dondurmasının daha fazla tüketilmesi için bir algı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Ülke genelinde yoğun bir gayret içerisinde çalışıyor. Trabzon’dan itibaren başladık. 13 ilde bu çalışmalar devam etmekte. Halen Kahramanmaraş dondurması Türkiye’de ki dondurma sektöründen istediğimiz payı alamamakta. 

ALIŞKANLIKLAR NESİLLLER BOYU DEVAM ETMELİ
Alışkanlıklar nesil boyu devam etmeli. Bazı ürünler vardır ki; insanlar ile yaşlanır, yeni nesiller o ürünleri, tatmazlar belki o ürünleri benimsemezler. Ama Maraş dondurması nesilden nesile devam etmekte. Bizde bu devamlılığı daha güçlü olması sağlama gayreti içerisindeyiz. Bu tadın artarak daha çok yayılmasını insanların daha çok tüketmesi için Büyükşehir olarak bu sektöre destek verme bu sektörü daha da üst seviyelere çıkarma gayreti içerisindeyiz. 

GÜÇLÜ  FİRMALAR OLUŞTURACAĞIZ
Bizim amacımızı güçlü firmaların oluşması ve bu ürünü dünyanın dört bir yanına taşısınlar. Daha çok insanlara iş istihdamı olsun. Gizli bir sektör. Sadece Kahramanmaraş’ta üretim yapan tesislerde değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında Kahramanmaraş’ımızın gençleri bu sektörden geçimini sağlamakta. Özellikle kaşıkçı tabir edilen külahta dondurma satıcıları istihdam sağlıyor”