Başkan Erkoç Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Tarihi Taşköprü üzerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada bunun Kahramanmaraş’ta bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 3. Etabının burada gerçekleşeceğini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Hafta sonu burada Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası düzenliyoruz. Kahramanmaraş’ta bu bir ilk olacak. Bu Türkiye genelinde yapılan bir yarışma. Bu yarışmanın 3. Ayağı burada yapılacak.

Kahramanmaraş biliyorsunuz, GAP bölgesinden sonra Türkiye’nin en çok su kaynaklarına sahip. Barajlarımız, nehirlerimiz adeta saklı bir şekilde durmaktaydı. Biz de bunu turizme açalım dedik. Büyükşehir Belediyesi olarak kulübümüz bünyesinde rafting ve su sporları ile ilgili bir birim oluşturduk. Hem nehirlerimizde rafting yapılması hem de su sporları ile ilgili gösteriler yapılması için gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle beraber bu çalışmaların temelini oluşturduk.

Bu hafta sonu burada çok güzel gösteriler ve özellikle de Pazar günü saat 15.00’te finaller olacak. Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’mizde yapılacak olan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’na tüm halkımızı bekliyoruz. Sadece halkımızı değil, bölgemizde su sporlarını seven tüm insanlarımızı davet ediyoruz bu yarışmalara. İnşaallah mükemmel bir gün yaşayacaklar.

Burada Türkiye Motosiklet Federasyonumuza da çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonda bizlere yardımcı oldukları ve destek verdikleri için. Amacımız bundan sonra bunun her yıl bir aşamasının ilimizde yapılmasını sağlamak.

Kayak Merkezi, Su Sporları Merkezi artı termal tesisler ve doğa turizmi ile beraber Kahramanmaraş önümüzdeki yıllarda turizm pastasından çok büyük pay alacak.

Burada öncelikle bu organizasyonun burada düzenlenecek olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı da bu hafta sonu yapılacak etkinlikleri izlemeye bir kez daha davet ediyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un basın açıklamasının ardından Flyboard Türkiye Şampiyonu Uğur Piro, su üzerinde yaptığı gösteri sırasında Başkan Erkoç’a Türk Bayrağı verdi.

Başkan Erkoç daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Rafting Takımı ile birlikte bota binerek rafting yaptı.