Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hem Elbistan’da hem da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen Kahramanmaraş 1. Uluslararası Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı oldukça neşeli geçti.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Öksüz, böylesine anlamlı bir programın yıllarca özlemini duyduklarını ifade ederek: “Her fırsatta dile getirdiğimiz şairler, ozanlar, aşıklar ve yazarlar diyarı Kahramanmaraş’ta neden bir Aşıklar Bayramı yapılamaz der dururduk. Rabbimize şükürler olsun ki kısmet bugüneymiş. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde başta Kültür Bakanlığımız olmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cemal Tanrıverdi: “Kahramanmaraş, her yönüyle şiirin ve edebiyatın başkentidir. Bu kadar saz ve söz ustasının yanında konuşmak gerçekten büyük hüner isteyen bir iştir. Buraya katılarak bizlere destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen tüm âşıklarımıza, ozanlarımıza ve şairlerimize hoş geldiniz diyorum. Dün geceki programı sonuna kadar izlemiştim. Gerçekten çok mükemmel bir program olmuştu. Bugünkü programın da böyle olacağına eminim. Daha fazla sözü uzatmadan söz ustalarına bırakıyorum. Herkese mutlu akşamlar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan şairler şiirlerini okurken, ozanlar sazları ile birbirinden güzel türküyü, ağıtı dile getirdiler. Âşıklar ise karşılıklı atışmalar yaparak birbiriyle yarıştılar.

Programın sunuculuğunu Canan Sarıoğlan ve Aşık Baki Çetin’in yaptığı programa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz ile meclis üyeleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gece saat 24.00’e kadar devam eden programın sonunda Kahramanmaraşlı olarak Hilmi Şahballı ile Öksüz Ozan atışma yaptılar. Atışma sonrasında ise Hilmi Şahballı verdiği konserle kulakların pasını sildi. Program sonrasında jüri üyelerine ve aşıklar, ozanlar ve şairlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

ÂŞIKLAR BAYRAMI’NA İLÇELERDE DE YOĞUN İLGİ VARDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Kahramanmaraş 1. Uluslararası Âşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı aynı anda Göksun ve Elbistan ilçelerinde de düzenlendi.

25 Ağustos 2017 Cuma günü akşam saat 20.00-23.30 arasından Göksun’da Alparslan Türkeş Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen Kahramanmaraş 1. Uluslararası Âşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramına ilgi oldukça yoğun oldu.

Yaklaşık 2 bin civarında izleyicinin katıldığı programda çeşitli ülkelerden ve illerden gelen 30 civarında âşık, ozan ve şair sahne alarak, şiirler okuyup, atışmalar gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş 1. Uluslararası Âşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı’nın ikinci gününde ise Elbistan ilçesinde Abdulhamithan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe ise çeşitli ülkelerden ve illerden gelen 30 civarında âşık, ozan ve şair katıldı.

Âşıklar atışma yaparken, şairler şiirlerini okudular. Ozanların dertli dertli çaldığı sazlarla söylediği ağıtlara ise halk zaman zaman kuvvetli alkışlarla karşılık verdiler.