Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 75 engelli delikanlıyı davul zurnalar eşliğinde kınalar yakarak askere uğurladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta gerçekleştirilen asker uğurlaması oldukça coşkulu geçti.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis ve Gaziantep’ten de gelen asker adayları, ellerine yakılan asker kınalarının ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekerken, Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde de yürüyüş yaptılar.

Asker Uğurlama merasimine ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olan Büyükşehir Belediyemiz Engelliler Haftası münasebetiyle de dünkü eğlence programının ardından bugün de askere uğurluyoruz. 75 engelli kardeşlerimizin kınalarını yaktık. Davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler. Aksu Kışlamıza yine davul zurnalar eşliğinde askere uğurlayacağız. Orada askerlerimiz askeri elbiselerini giyerek yemin törenine katılacaklar ve bir günlük askerliklerini tamamlayacaklar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleri doğrultusunda engelsiz bir Kahramanmaraş için gece gündüz demeden halkımıza hizmet etme gayretindeyiz” diye konuştu.

Çocuklarını bir günlükte olsa asker etmenin mutluluğunu yaşayan aileler, Büyükşehir Belediyesi’ni her zaman yanlarında hissettiklerini ifade ederek başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Davul zurna eşliğinde Aksu kışlasına uğurlanan engelli askerler kışla girişinde de davul zurnalarla ve bayraklarla karşılandılar.