11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar öldürülen bebeğin annesi İhlas el-Baho, birlikte yaşadığı Ziyat el-Abdullah ve kardeşi Cerrah el-Abdullah katıldı.

Tutuklu Sanık Ziyat el-Abdullah, suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben  kimseyi öldürmedim. Çocuk zaten benim çocuğum değildir. 6 aylık bir çocuğu öldürmek için bir nedenim yoktur. Beraatimi istiyorum." dedi.

Sanık İhlas el-Baho ve Cerrah el-Abdullah da önceki savunmalarını  tekrar ettiklerini belirterek, suçsuz olduklarını savundu.

Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, 16 Aralık 2017'de merkez  Şahinbey ilçesi Alleben Mahallesindeki bir parkta, valiz içerisinde buzla  birlikte bebek cesedi bulunduğunu hatırlatarak, yürütülen soruşturmada sanık  Ziyad el-Abdullah'ın bebeğe uzun süredir eziyet ettiğini belirtti.

Yine bebeğin cesedinin bulunmasından yaklaşık bir hafta önce, Ziyat  el-Abdullah tarafından duvara vurularak ve yumruklanarak darbedilmesinin ardından  sanıkların yakalandığını belirten cumhuriyet savcısı, bebeğin annesinin darp  olayını engellemediği gibi güvenlik güçlerine de bebeğin koltuktan düştüğünü  kaydederek, yalan beyanda bulunduğunu anımsattı.

Daha sonra Ziyad el-Abdullah'ın bebeği darbettiğini ve sabah  saatlerinde bebeğin öldüğünün anlaşılması üzerine sanıkların bebeği yıkayıp buzla  birlikte valize koyduklarını ve parka bıraktıklarını belirten savcı, sanıkların  cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ziyat el-Abdullah'a "canavarca hisle ve eziyet  çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, anne İhlas el-Baho'ya  "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanıkların cezalarında indirim yapılmasına yer olmadığına  hükmederek, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Ayrıca, sanık Cerrah  el-Abdullah'a da "Suç delillerini yok etme veya gizleme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tahliyesini kararlaştırdı.