Olay, 10 Eylül 2017 tarihinde, Nizip ilçesine bağlı Kızılin Mahallesi'nde meydana geldi. İ.B., iddiaya göre, tarlaya götürdüğü yüzde 74 zihinsel engelli M.A. isimli erkek çocuğa cinsel istismarda bulundu. Ailenin durumdan haberdar olup, şikayetçi olması üzerine İ.B., olay günü gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından 1 gün sonra adliyeye sevk edilen İ.B., çıkarıldığı Nizip Sulh Ceza Hakimliği'nce 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

'HATIRLAMIYORUM'

Davanın ilk duruşması, Nizip Adliyesi'nde görüldü. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık İ.B. ve avukatı ile mağdur M.A., ailesi ve avukatı katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına avukat Nesrin Özkan'ın da katıldığı duruşmada İ.B.'nin savunması alındı. İ.B., "Olay günü alkollüydüm ve bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

'KÖYDE DIŞARI ÇIKAMIYORUM'

Duruşması sonrası açıklama yapan M.A.'nın babası Cuma A., "Köyde dışarı çıkamıyorum. Kimsenin yüzüne bakacak halim yok. Yüzde 74 zihinsel engelli engelli çocuğuma cinsel istismarda bulunuldu. İnsanlıktan nasibini almamış bu insanın en ağır şekilde yargılanmasını istiyorum" dedi.

M.A.'nın annesi İrfan A. ise sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.