İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Rızaiye Mahallesi'ndeki bir işletmede bozulmuş yer fıstığının boyanarak pazarlandığı bilgisine ulaştı. Alınan bilgi üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu işletmede gerekli incelemelerde bulundu.

BOYAYARAK PAKETLEMİŞLER!

Yapılan denetimde bozuk ve küflü yer fıstıklarının kavurma işlemi sırasında boyanarak paketlendiği ve pazarlamaya hazır olduğu görülürken ayrıca ürün paketlerinde ve etiket bilgilerinde eksikliklerin olduğu tespit edildi. Güvenli Gıda olarak değerlendirilemeyeceği, insan ve hayvan beslenmesinde kullanılamayacağı kanaatine varılan bin 150 kilo yer fıstığına el konularak yediemine teslim edildi.

İMHA EDİLDİ

Söz konusu ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilerek yedieminden alınıp yapılacak itirazlar ve yasal sürenin beklenmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü depolarında muhafaza edildi. Yasal itiraz süresinin dolmasının ardından güvenli gıda olarak kabul edilmeyen halk sağlığını tehdit edecek bin 150 kilo yer fıstığı Osmaniye katı atık toplama tesisinde iş makineleri ile çiğnenerek imha edildi.

Ayrıca ilgili işletmeye Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince 18 bin 381 lira idari para cezası uygulandı.