Hortum nedeniyle seralarda çalışan bazı işçilerin yaralandığı kaydedildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

2 GÜNDÜR ANTALYA FIRTINAYA TESLİM

Antalya ve ilçelerinden iki gün önce başlayan sağanak yağış ve fırtına ve hortum hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına en çok sahil kesiminde bulunan Finike ve Kumluca ilçelerini etkiledi.

Kemer ilçesinde denizde oluşan hortum, Ayla Akın'a ait park halindeki aracı Ağva Deresi'ne uçtu. Vinç yardımıyla dereden çıkarılan araçtan anne Ayla Akın yaralı kurtuldu, 20 yaşındaki kızı Buse Acar ise hala kayıp...

Mevsimlik tarım işçiliği yapan Karakeçili Ailesi, geçen ay çalışmak için Antalya'nın Kumluca ilçesine gitti. Narenciye işinde çalışan aile ve kızları Berivan Karakeçili, dün bahçede portakal toplarken şiddetli fırtına çıktı.

Fırtınada çatıdan uçan parçalar, Berivan'ın başına çarptı. Ağır yaralanan Berivan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Hortum nedeniyle Finike’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi binası ile parkta bulunan 30 araç kullanılamaz hale geldi. Finike-Kumluca karayolunda hortuma kapılan iki otomobil metrelerce uçtu. Hurdaya dönen otomobilden bir kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yüzlerce ağacın yerinden söküldüğü bölgede, portakallarda yere döküldü.

Kumluca’nın Kum Mahallesi Cam Kırığı mevkiinde ise hortum nedeniyle yüzlerce sera yıkıldı. Müstakil evlerin çatıları uçtu. Özellikle, domates ve biber ürünleri yıkılan seraların altında kaldı. Çiftçiler ise hortumun ardından seralarının başına koştu. Bir hayli üzgün olduğu gözlemlenen çiftçileri arkadaşları telkin etti.