Kota aşımında yüksek fatura şokuna karşı Yargıtay emsal bir karara imza attı. Kararı getiren olay, Adana’da yaşayan bir vatandaşın yurt dışına çıkmadan önce abonesi olduğu GSM şirketinden konuşma ve internet paketi almasıyla başladı. Kotayı aşan abone, 7 bin liralık faturayla karşılaştı.

GSM şirketinden bu paranın iadesini istedi. Olumsuz cevap alınca Adana 1. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı.

YEREL MAHKEME REDDETTİ

Davacı tüketici, kota bitiminin bildirilmediğini, kendi kusuru ile kota aşımını gerçekleştiği varsayılsa da ücretlendirmenin fahiş olduğunu, davalı işlemlerinin tüketici haklarını ihlal ettiğini savundu. Yerel mahkeme ‘haksız şart oluşmadığı’ gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Olay bu defa Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’ne taşındı. Yargıtay, GSM firmasının kota aşımı bilgilendirmesi yapmadığına dikkat çekti.

GSM ŞİRKETİ BİLDİRECEK

Yargıtay şu karara hükmetti:

“Gsm firmasının kota aşımı halinde tüketiciyi bilgilendirme yükümlülüğü bulunmasına rağmen, bu yükümlülüğe uygun hareket etmemiştir. mahkemece iletişim şirketi tarafından kota aşımı nedeniyle tüketiciyi bilgilendirmediği anlaşılıyor.” Yerel mahkemenin kararını da bozan Yargıtay, “Yanılgılı değerlendirme ile yazılı şekilde davanın reddine karar verilmesi doğru görülmemiştir. karar oy birliği ile bozulmuştur” dedi.