Mersin'de Emin Turan, yaşadığı bölgedeki çocukların doğuştan engelli oğluyla oynamaması sebebiyle ona mini bir park kurup hayata tutunmasına yardımcı oldu.

Oğluna kendi hızlanabilen ve yavaşlayan özel bir salıncak da yaptıran Turan, "Oğlum doğduğundan beli diğer insanlar tarafından hep itildi, kakıldı. Bu parkı yaptıktan sonra herkes oğlumla daha çok ilgilenmeye başladı" dedi. 

 

Emin Turan, doğuştan engelli 22 yaşındaki oğlu Mişel Turan'ın arkadaşı olmadığını, çocukların da engelli diye oynamak istemediğini belirterek buna çok üzüldüğünü söyledi. Bu nedenle oğluna özel bir park kuran Turan, Mişel'e bir de özel salıncak yaptı. Kendi kendine hızlanabilen ve yavaşlayan salıncağa tek başına binen Mişel, şimdi gönlünce eğleniyor. Kendi için yapılan masalarda yemek yiyen ve dinlenen Mişel, ayrıca kendi için üretilen meyveleri de toplayarak yiyor. 

 

"Buradaki çocuklar hiçbir zaman çocuğumla oyun oynamadı" 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Emin Turan, doğuştan engelli olmasından dolayı çocuklarının üzerine titrediklerini ifade ederek, "Bu yaşa kadar işimizin, evimizin bulunduğu yerde çocuğumuzla buradaki çocuklar hiçbir zaman oyun oynamadı. Engelli olduğu için diğer insanlar tarafından hep itilip kakılmakta. Çocuk bir türlü bu bölgede kabul edilmedi. Ben de evime de, işime de yakın bir yerde bulunan arsayı satın aldım. Elimden geldiği kadar kendisine salıncaklar yaptım. Yemek yemesi için özel masalar, yeşil alanlar oluşturdum. Güzel bir park alanı kurmaya çalıştım. Özellikle ona özel bir salıncak yaptım. Ben daha önce parklarda buna benzer bir şey görmedim. Kendiliğinden hızlanan, kendiliğinden yavaşlayan bir salıncak. Oğlum bu salıncağa kimse olmadan, yardım almadan rahatlıkla binip, kendini eğlendirebiliyor” dedi. 

"Her engelli vatandaş aslında bizim kendi canımız" 

Yaptığı çalışma nedeniyle duyanlardan görenlerden güzel tepkiler aldığını söyleyen Turan, “Herkes artık oğluma daha çok ilgi göstermeye başladı. Yani öyle bir şey ki biz sadece kendimize bunu yapmadık. Sonuçta çocuklara yapmaya çalıştık. Bu yüzden de herkes çocuğuma ayrı bir ilgi göstermeye çalıştı. Artık insanlar engelli vatandaşlara nasıl davranılması gerektiğini az da olsa öğrendiler. Her engelli vatandaş aslında bizim kendi canımızdır, öyle görmemiz gerekir. Ona yapacağımız zarar, ziyan kendimize yapmış biliriz. Biz kendi buz dükkanımızda kayıtsız, şartsız engelli tüm vatandaşlarımıza yüzde 50 indirim yapıyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı biz engelli vatandaşlar için yapmaya çalışıyoruz. Bu tür çalışmalar da yaparak örnek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.