Edinilen bilgiye göre: Adıyaman'da bulunan çiftçiler 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu protesto etti ve Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatarak Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili ve AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a tepki gösterdiler.

MAHİR ÜNAL GELSİN MAHİR ÜNAL
Daha önce bir televizyon programında bir çiftçinin İphone kullandığını, interneti olduğunu dile getirmiş Türkiye'de gündem olmuştu. Protesto etmek maksadıyla yolu kapatan çiftçilerden biri traktör üzerine çıkarak çektiği videoyu sosyal Medya platformu üzerinden paylaşım yaparak Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili ve AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a tepkisini dile getirdi; "Mahir Ünal Efendi dedi ki çiftçiler telefon kullanamaz, telefonları atın. Çitfçisiniz siz. Hani Atatürk zamanında milletin efendisiydik şimdi ne oldu? Mahir Ünal gelsin Mahir Ünal aypon (İphone) kullanıyorum aypon, Mahir Ünal duysun bunu..." ifadelerini kullanarak tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?
Tütün üreticileri için 1 Temmuz'dan itibaren yetki belgesi zorunluluğu getirildi. Yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle 1 Temmuz tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklandı.

Belgesiz ticaret yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülen 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılan düzenlemeye karşı çıkan tütüncüler, Adıyaman'da protesto yaptı.

Üreticiler; Çelikhan, Sürgü ve Reşadiye'de ayrı ayrı protestolar düzenledi. Malatya-Adıyaman yolunu trafiğe kapatan tütüncüler, getirilen yasağın kaldırılmasını istedi.

Tütüncülerin eyleminde gerginlik! Adıyaman-Malatya yolunu kapattılar HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN!