Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Tepebaşı Mahallesi'ndeki Kurtuluş Camisi için açılış töreni düzenlendi. Cami avlusunda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı. Törende konuşan Veysi Kaynak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün son 10 yılda 4 bin 500'den fazla eserin restore edilerek hizmete sunulduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, dünyanın her tarafındaki ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırdıklarını ifade ederek, "Nerede bir mabet ve onun etrafında ecdadımızın eserleri varsa, onların ayağa kalktığını görmek bize mutluluk veriyor. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında ecdat yadigarı eserleri tek tek ayağa kaldırıyoruz. Bunları ayağa kaldırmak bizlerin görevidir. Ramazan ayında, bayram arifesi öncesinde gazi şehirde tarihi bir yapıyı açmaktan dolayı mutluluk yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaynak ile Görmez ve beraberindekiler caminin açılışını yaptı. Görmez, cemaate vakit namazını da kıldırdı.