Türkiye’yi ayağa kaldıran yavru köpek, gözleri hayvanlara yapılan işkence haberlerine çevirdi. Adana’da bir yavru kedi, ölümden son anda kurtarıldı. Fatih Mahallesi’nde 1 nolu çocuk parkında oyun oynayan 13 yaşındaki Batuhan Hadinoğlu, çöp konteyneri yanında bir poşetin kıpırdadığını görünce poşeti yırtarak açtı. Ağzı kapalı halde saatlerce poşet içinde havasız kalan yavru bir kedi ölmek üzereyken son anda kurtarıldı.

Adana’da 3 kedi vakası

Duyarlı vatandaşlar kediyi buldukları ilk hallerini fotoğraflayarak veterinere haber verdi. Kedinin yapılan muayenesinde bir bacağının tıraşlandığı ve kesiler olduğu tespit edildi. Yapılan müdahale ile küçük yavru hayata döndürüldü. Takviye ilaçlarla hayata tutunan yavru kediye Nefes ismi verildi. Geçtiğimiz yıl da yine Adana’da Beyazevler Mahallesi’nde sokakta bir kedi, gözü ve makatı oyulmuş halde bulunmuştu. Olayın faili hala yakalanamazken geçen süre içinde iki kedi işkencesi olayının daha yaşandığı ortaya çıktı.

Aynı kişi mi yaptı?

Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, Adana Cumhuriyet Başsavcıliği’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda başka canlıların da zarar görmemesi için bu kişinin bir an önce bulunması gerektiğinin altı çizildi. Avukat Veli Küçük ayrıca bu kişinin akıl sağlığının yerinde olmaması nedeniyle tutuklanması talebinde bulundu. Öte yandan polis bu vakaların aynı kişi tarafından gerçekleştirilmiş olması üzerinde duruyor.

Yuvası oldu

Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruyla, Nefes adı verilen kedi sahiplendirildi. Yavru kedi, güvenli ellerde kısa sürede kendine geldi.