Adana’da vatandaşların merhamet duygularını sömüren dilencilere yönelik uygulama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yakaladığı bir dilencinin üzerinden 85 lira nakit para çıkarken, bu kişinin 32 farklı banka hesap cüzdanında yapılan incelemede kendi adına yaklaşık 309 bin lira yatırdığı belirlendi.

Ana cadde ve bulvarlarda, trafik ışıklarında ve cami önlerinde dilencilere yönelik operasyonlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, cuma namazı nedeniyle camilerde yoğunlaştı. Merkez Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi’ndeki Hal Vezir Camii çevresinde denetim yapan zabıta ekipleri, zihinsel engelli kızı N.K. (39) ile birlikte dilenen A.K.’yi (63) yakaladı. Zabıtalar, A.K.’nin üst aramasında 85 lira nakit para ile 32 adet banka hesap cüzdanı ele geçirdi. Dilenci A.K.’nin adına düzenlenen banka hesaplarında yapılan incelemede yaklaşık 309 bin lira parası olduğu ortaya çıktı.

HAKLARINDA İŞLEM YAPILDI
Kabahatler Kanunu’na göre dilencilik yapan kişilere 50’şer lira para cezası kesen zabıtalar, tutanak düzenleyerek ele geçirilen paraya el koydu. Dilenciler, yapılan işlemlerin ardından, polis ekiplerine teslim edildi.

Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların iyi niyetini suistimal eden, kavşaklarda, caddelerde ve bulvarlarda sürücüleri rahatsız eden ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren dilencilere yönelik operasyonların devam edeceğini belirtip, vatandaşları duygu sömürüsü yapan bu kişilere para vermemesi için uyardı.