Katil zanlısı şahıs, adliyeye çıkarken gazetecilere, "Annesi annemdi. Pişmanım, öldürmek istemedim" dedi.

Gaziantep'in Çıksorut Mahallesi'nde 16 Ekim günü Mehmet Kara, simit almak için girdiği pastanede, arkadaşı olan Hüseyin Altun ile karşılaştı. Mehmet Kara ile Hüseyin Altun arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Altun, Kara'yı çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü.Olayın ardından motosikletle kaçan Hüseyin Altun'un yakalanması için polis çalışma başlattı

 Altun'un Kahramanmaraş’ta bir evde gizlendiği belirlendi. Dün eve baskın yapan polisleri fark eden Hüseyin Altun, kaçmaya çalışırken ruhsatsız tabanca ile yakalanarak gözaltına aldı. Gaziantep'e getirilen Hüseyin Altun, emniyetteki sorgusunun ardından bugün Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevki sırasında Hüseyin Altun, gazetecilere, "Amacım öldürmek değildi, kendimi savunmaktı. Annesi annem gibiydi, aynı evde büyüdük. Öldürmek istemedim, çok pişmanım" dedi.

Gaziantep Cinayet Büro ekiplerinin fiziki takibi sonucu Kahramanmaraş’ta yakalanan şahıs, sağlık kontrolüne getirildi. Katil zanlısı Hüseyin A.,”Pişmanım. Amacım öldürmek değildi. Kendimi savunmak istedim. Annesi annemdi. Aile gibiydik hepimiz” şeklinde konuştu. 

ÇATIDAN KAÇTI BODRUMDA YAKALANDI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri 1 ay boyunca firari olan ve Kahramanmaraş’ta kiraladığı evde kalan şahsı operasyonla yakaladı. Yer tespitinin ardından olay yerine giden ekipleri fark eden katil zanlısı, yan tarafta bulunan camı kırarak kaçmaya başladı. Çatıdan kaçan Hüseyin A. polis ekipleri tarafından binanın bodrum katında yakalandı. 

Öte yandan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu. 

KAYNAK: DHA/İHA