ŞU kış mevsiminin yavaş yavaş kendini gösterdiği ve İlçe Belediye Başkan adaylarının isimlerinin açıklanması heyecanı her geçen gün artarak yeni yıla doğru günler birer birer geçerken…
 

*
 

Kahramanmaraş’ta...
 

- Girilmedik kahvehane bırakmadım.
 

- Manav’dı, Pazar’dı, Market’ti hepsine bodoslama daldım.
 

- Vatandaşların konuşmalarına kulak kabarttım.
 

- İyi haber alan kaynaklarımın tümünü fazlasıyla tükettim.
 

- ‘Ankara kuşu’ gibi Twıtter hesaplarının paylaşımlarını her gün kontrol ettim.
 

- Kahramanmaraş gazetecilerinden bazılarının çayını içtim.
 

- Yazıhanelerinde gün boyu siyasi dedikodu yapan vakti bol dostlarımın nabzını tuttum.
 

- Habertürk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman’ı bile aradım.!
 

- En az 25 teşkilat, 15 Belediye Meclis üyesi, 10 Kurum Müdürü, 8 Sivil toplum başkanları ile temas kurdum.
 

Ve “Yeni İlçe Belediye Başkan adayı kimler olacak” sorusuna cevap aradım.
 

*
 

Elde ettiğim sonuçları açıklıyorum:
 

*
 

- ONİKİŞUBAT, HANEFİ MAHÇİÇEK: Evet, evet! Bırakın Kahramanmaraş’ı, Ankara’da bile hemen hemen herkesin Hanefi Mahçiçek’in başkan adaylığının kesinleştiğini, olması gereken en doğru kararın bu olduğunu, EXPO 2023 projesi ile hem Onikişubat’ın hem Kahramanmaraş’ın çağ atlayacağını, Yeni Akıllı Hizmet Binası inşaatı yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, büyük ihtimalle 12 Şubat Kurtuluş bayramına yetişeceğini, Büyükşehir Belediye Başkanı olması gözüyle bakılan Hayrettin Güngör ile süper uyumlu bir ikili olacağına ve sorunsuz bir şekilde hizmet edeceklerine işaret ediliyor. Dur bakalım, ne olacak?
 

*
 

- DULKADİROĞLU, NECATİ OKAY: Başkan hakkında hava birden değişti. Neden değişti, nasıl değişti? Bilmiyorum. Ama bildiğim şu: Herkes tarafından sevilen Başkan’ın maalesef ekibindeki bazı kişilerin güdümünde kaldığı belirtilerek çok net ve çok kesin olmamakla birlikte kendisiyle devam edilmeyeceği söyleniyor. Dur bakalım, ne olacak?
 

*
 

- TÜRKOĞLU, OSMAN OKUMUŞ: İlçesini değiştiren başkan. Yaşanabilir bir ilçe olması için gecesini gündüze kattığı her çevrenin kabul ettiği ve devam etmesi gerekliliğine vurgu yapılan bir isim. Mehmet Bağrıaçık abimizin yazdığı gibi, “…Türkoğlu’nda bir Belediye Başkanı var. Adı Osman Okumuş… Adam gibi adam… Aday yapılmazsa AK Parti yanlış yapar… Osman Okumuş öyle bir Belediye Başkanlığı yaptı ki Parti oyunu ikiye katladı… O değerini ispat etmiş bir Başkan… Ben yaptım oldu mantığı partiye oy kaybettirir… Birileri beğenmedi, sevmedi veya ters oldu diye koşan atın başına vurmayın lütfen…”  diyerek paylaşım yapması Başkan Okumuş’un ne kadar sevildiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Dur bakalım, ne olacak?
 

*
 

-PAZARCIK, YAKUP HAMDİ BOZDAĞ: Dedesinden gelen üçüncü kuşak siyasetçi… Devlet kademelerinde yetişmiş büyük bir tecrübeye sahip. Dedesi Ahmet Bozdağ Pazarcık’ta sevilen sayılan bir siyasetçiydi… Babası Ali Bozdağ ise Pazarcık’a 20 yıla damga vurmuş bir adam… Tam bir kasaba politikacısıydı… Her kuliste, her değerlendirmede, her yorumda Başkan Bozdağ’ın adı geçiyor. Pazarcık’ta AK Parti’nin onla devam edeceği söyleniyor.  Devam edilmemesi büyük bir skandal olur vurgusu yapılıyor. Dur bakalım ne olacak?
 

*
 

AFŞİN, MEHMET FATİH GÜVEN: Soy ismi gibi Güven verdiği söyleniyor. Kulislerde konuşulduğu üzere en çok yeri garanti ismin o olduğu belirtiliyor. 2009 yılında Malatya Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yaparken istifa ederek 2014 yılında Afşin Belediye Başkanlığını kazanması ve Afşin’in gelişmesi için bilgi birikimini aktarması kendisini diğer adaylardan katmer katmer ön plana çıkarttığı söyleniyor. Dur bakalım ne olacak?
 

*
 

FIRAT GÖRGEL: Kulislerde en çok konuşulan isimlerin başında bu isim geliyor. Fırat Görgel’in Belediye Başkan aday adaylığı için son dakika da ilçe başkanlığından istifa etmesi kamuoyunda şok yaratsa da, geleceğin il başkanı olarak göreceklerine inandıkları bu ismin böyle bir adım atmasını kim veya kimlerin istediği merak ediliyor.  Dur bakalım ne olacak?
 

*
 

MUSTAFA BULUNTU: Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı müracaatı sonucunda büyük bir çıkış yapan ve her kesim tarafından da olumlu karşılanan ancak aday gösterilmediği belirtilse de, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı için adının geçmesi artık bir sır değil. AK Parti teşkilatında yıllarca görev alması, Kahramanmaraş İş dünyasından bir isim olması ve MUSİAD şube başkanlığından istifa edip siyasete soyunması acaba ona bu şansı verir mi? Dur bakalım ne olacak?
 

*
 

Kahramanmaraş ölçeğinde bazı ilçelerle ilgili yerel siyasetin nasıl ve kimlerle şekilleneceği yönünde aldığım kulis bilgilerini ve kamuoyunun nabzını sizlere aktarmaya çalıştım. Belki tespit ve aktarımlarımda yanılabilirim. Geleceği ancak Allah bilir. Lakin sezgilerimin, yaptığım analizlerin, araştırmaların beni yanıltmayacağına yürekten inanıyorum. Dikkat ederseniz makalemde hiçbir şahsiyete direkt destek vermedim. Burada yazılanlar benim şahsi görüşüm olmayıp toplumun AK Parti’den olmasını istediği beklentisidir.

Bu beklentiye AK Parti nasıl karşılık verecek hep birlikte göreceğiz…