Program öncesi Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerini belirten Hatipoğlu şunları söyledi,” Bu gün belediyemizin misafiri olarak Afşin’deyiz. Güzel bir program olacağına inanıyoruz. Sevgili peygamberimizi anlatacağız. Cenabı Allah, Peygamber efendimizin ahlakında bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah. Ben Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Güven’e bizleri Afşinliler ile bir araya getirme gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatip Oğlunun ziyareti ve katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güven ise şunları kaydetti”, Türkiye’nin tanıdığı, sevdiği ve itimat ettiği ilim adamlarımızdan Nihat Hatipoğlu hocamızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Resulullah sevgisini, Afşin’de bir kez daha anlatacak, bir kez daha paylaşacak bizler ile. Ben kendilerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Kendine has üslubu ve konuşmasıyla 7’den 70’e her yaştan insanın ilgiyle takip ettiği ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu yakından görmek isteyen ve “El-Metin (s.a.v) Muhammed’ isimli sohbetini dinlemek isteyen vatandaşlar, program başlamadan bir saat önce salonu doldurdu. Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor sahasında gerçekleşen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı program, TRT1’deki Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında ay finaline kalan lise öğrencisi Hamdi Köker’in Kuran tilaveti ile başladı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Çağımız iletişim devri, küreselleşmenin son hızla devam ettiği bir dönemde yaşıyoruz. İnsanların coğrafya olarak birbirlerine binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen aynı şekilde giyindiğin, yediğini ve aynı şekilde eğlendiğini görüyoruz. Uzak coğrafyalar iletişim imkânlarının gelişmesiyle birbirlerine yaklaşırken bir taraftan da kültür erozyonuna maruz kalıyoruz. Bu erozyondan en fazla etkilenenler ise ne yazık ki gençlerimiz oluyor. Gençlerimiz görsel, düşünüp, okuyup ve yaşıyorlar. Gençlerimizi bu erozyondan kurtarmamız, çalışkan ve vatanını seven bireyler olarak yetiştirerek geleceğimizin teminatı gençlerimizi bu vatanı emanet etmek istiyoruz.” diye konuştu. İslam dünyası ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Başkan Güven, “ İletişim imkânları bazı şer odakları tarafından İslam ümmeti ve coğrafyasına çorap örmek için kullanılıyor. Müslümanlar üzerinde çeşitli operasyonlar yapılıyor. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya çalışıyorlar. Bu yönde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bizim bu oyunlara karşı uyanık olmamız ve haçlıların bu oyunlarına düşmememiz gerekiyor. Bunun için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. İslam dünyasında birliği sağlamak için Peygamber Efendimizin hayatını, yaşamını herkese öğretmeli, duyurmalıyız. Bunun için de hocamız Prof. Dr Nihat Hatipoğlu aramızda inşallah bizlere Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunacak. Bu alanı dolduran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. Afşin’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr Nihat Hatipoğlu, konuşmasına Türkiye genelinde vatan ve bayrak için hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Yoğun katılım için Afşinli vatandaşlara teşekkür eden Prof. Dr Nihat Hatipoğlu, “ Bu kalabalık, Afşinlilerin sevgili Peygamberimizi ne kadar çok sevdiğinin en güzel işaretidir. Bu insanları buraya getirten şey yeryüzünün en şevkli insanı, dünyamızın ve ahretimizin ebedi önderi olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sevgisidir. Bizler evvela bireyler olarak dinimizi öğrenerek yaşamak ve çevremize anlatmakla mükellefiz. Evlatlarınıza da Hz. Muhammed (sav) i anlatın. Çünkü O'nu tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler" diye konuştu. İslam dini ve Hz. Muhammed’in hayatını anlatıldığı program, Hatipoğlu’nun, vatandaşlarla birlikte el açıp dua etmesinin ardından son buldu. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven programın sonunda Prof. Dr Nihat Hatipoğlu’na Afşin Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti. Programa, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.