Kahramanmaraş'ta Çöllolar Kömür Sahası'nda 5 yıl önce yaşanan, 11 kişinin ölümüne neden olan göçükle ilgili 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. 
Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki 21. duruşmaya, avukatlar ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 6'sı katıldı.

Mahkeme heyeti, avukatların savcılık makamının mütalaası için savunma hazırlaması ve dosyanın değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Sanık avukatlarından Ersan Şen, adliye çıkışında gazetecilere, savcının sunduğu mütalaaya karşı savunma için ek süre istediklerini söyledi.

Şen, "Aleyhe bir mütalaa verildi. Beklemediğimiz bir mütalaaydı. Mahkeme de karar için duruşmayı erteledi. Tarafların iddia ve savunmalarını değerlendirip bir karar verecek. Bunu bekleyip göreceğiz." dedi.

Mütalaayı eleştiren Şen, "Bizim açımızdan beklemediğimiz maddi hakikatle, adaletle uyuşmayan bir mütalaa oldu. Bilirkişi raporları bizim lehimize. Kovuşturma aşamasında iki üniversiteden, İstanbul ve Ankara'dan raporlar alınmış. Bir dahaki celsede kim haklı kim haksız bakacağız. Ümidimiz beraat etmek yönündedir. Takdir, değerlendirme mahkemeye aittir." iadelerini kullandı.

Toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın ailesinin avukatı Arif Emre İlhan ise bugünkü celseden sonuç çıkmadığını bildirdi.

"İddia makamı mütalaasında vefat edenlerin sayısı fazla olduğu için alt hadden uzaklaşarak üst hadden hüküm kurulmasını talep etti." diyen İhsan, buna istinaden sanık avukatlarının itiraz ettiğini belitti.

Mahkeme heyetinin savunma için 30 gün süre verdiğini dile getiren İhsan, "Savcı, ayrıca Elektrik Üretim Anonim Şirketinde çalışan ve sanık bazı çalışanların özellikle maden mühendisi olmayan çalışanların beraatlerini talep etti." diye konuştu.

OLAY

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Göçük altından dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'ya ise ulaşılamamıştı.