Afşin Belediyesinin geleneksel olarak her yıl Ramazan ayında kurduğu İftar çadırı büyük ilgi görüyor. İlçede yaşayan vatandaşlara yönelik hizmet veren iftar çadırı ve aşevinde günde yaklaşık bin 500 kişilik yemek dağıtılıyor.

Her gün bin 500 kişiye iftar;

İftar çadırında ve aşevinde çıkan yemeklerle Afşin'de bin 500 kişiye iftar yemeği dağıtıldığını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çekti.

Ramazan ayı boyunca iftar çadırının açık olacağını ve iftar hizmeti verileceğine değinen Afşin Belediye Başkanı Güven, " Ramazanda iftar sofralarımızı hemşerilerimize açık tutuyoruz. Afşin'imizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza hep birlikte iftar yapabilecekleri bir ortamı oluşturduk. Bu iftarda bizlerde vatandaşlarımızla birlikte orucumuzu açtık.

“Bu mübarek ay biz zor günler geçiren dünya insanlığı için bir fırsattır. Gelin bu fırsatı iyi değerlendirelim. Küskünlükleri dargınlıkları bir kenara koyalım. Yardım edelim. Birlik ve beraberliğimizi daha da arttıralım. Bu vesile ile herkesin Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

İftar programına, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rabia Parkı'nda Ramazan Sokağı;

Rabia Parkı'nda, Afşin Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk defa uygulanan Ramazan Sokağı bu yılda vatandaşlara hizmet ediyor.

Ramazan ayı dolayısıyla kurulan Ramazan Sokağı'nı ziyaret eden Başkan Güven, " Rabia parkımız da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Afşinli vatandaşlarımızın güzel zaman geçirmeleri için hazırladığımız Ramazan Sokağımızı hemşerilerimizin hizmetine sunduk" dedi.

Vatandaşların Rabia Parkı'nda nefes alabileceğini kaydeden Güven, "Rabia Parkı'na Ramazan ayında vatandaşlarımızın ilgisi çok yoğun oluyor. Burada çocuklarımız için animasyon gösterimiz oluyor, sinevizyon gösterimiz var. Ramazan ayı boyunca birçok etkinliğimiz olacak. Afşin'de her geçen gün sosyal imkânlar artıyor Bir dizi yatırımlar yine hayata geçti, bir kısmı da devam ediyor.

Geçen yıla göre daha sosyal imkânları geniş, daha rahat bir mekânda hemşerilerimize Ramazanın huzurunu, bereketini, rahmetini hissedecekleri, nefes alacakları, sosyalleşecek daha güzel ortamları oluşturduk. Seneye daha güzel olacak inşallah.

Ben tüm hemşerilerimin Ramazan ayını kutluyorum, rabbime hamd ediyorum tekrar bizi Ramazan ayına kavuşturduğu için. İnşallah rahmetinden, mağfiretinden bizlere de nasip eder" açıklamasında bulundu.