Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle;

Başkan Güven mesajında, "Aziz Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek zaferle sonuçlandıran, Millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. Yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. 

O, verdiği emsalsiz mücadele, kazandığı zaferler ve sağladığı başarılarla bağımsızlık mücadelesi veren mazlum milletlere de örnek olmuş, kurulan yeni Türk Devletinin Dünya üzerinde sonsuza kadar yaşaması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaptıklarıyla bugünkü modern Türkiye'nin temellerini atmıştır. Bu gün bizlerin yapması gereken ise bu ülkenin ilerlemesi, gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, Dünya var oldukça bağımsız ve hür yaşamak için görevimizi en iyi şekilde yapmak olup, Atatürk'e olan sevgimizin en güzel ifadesi, minnetimizin tezahürü olacaktır. Büyük komutan ve devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve minnetle anıyor, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun"