Afşin Belediyesi ekipleri sıcak asfalt kaplama çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa Mahallesi Kındıralı Sokak da sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlanılan çalışmalarını tamamlayıp, mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.

Bu gün itibariyle de Belediye ekipleri Yine Gaziosmanpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi sıcak asfalt kaplama çalışmalarını sürdürüyor.

Mehmet Akif Caddesinde çalışmaların ardından kırsal Mahallelerde devam edeceklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Şunları söyledi;”

Bugün Gaziosmanpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Caddesinde çalışmalarımız devam ediyor. Hemşerilerimizin bildiği üzere Mehmet Akif Caddemiz kuzey bağlantı yolumuz 2014 yılında ilk kırmızı kod uygulaması ile standartlarda asfaltımızı attık. Özellikle 2 buçuk kilometrelik bölümü dalma çıkmalı 6 metrelik bir yoldu 16 metrelik yol haline getirildi. Asfaltlama çalışmaları yenilenen kısmındayız. Bu kısımda tamamlandığında kuzey bağlantı yolumuz tamamen konforlu hale gelecek. Bundan önce Gaziosmanpaşa mahallesinde çalışmalarız oldu. GOP mahallesinde ana yol çalışmalarımızı tamamen bitirdik. Yine bu Mahallemizde bulunan, Gülfidan, Can ve Kardelen sokaklarında asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Özellikle trafik sirkülasyonun yoğun olan yerlerinde kaplama çalışmaları yapmıştık ama alt yapı çalışmaları sırasında tekrar bozulmuştu. Alt yapı çalışmaları bitti ve şu an itibari ile oralarda bulunan sorunları giderdik.

Sezona hızlı başladık;

Bu çalışmalarımız artık devam edecek biliyorsunuz sezonu açtık. Yaklaşık günlük 1650 ton asfalt serimi yapıyoruz. Bu bölgedeki çalışmalarımız biter bitmez ekiplerimizi kırsal mahallelerimize çekip alt yapısı biten yerlerde çalışmalarına devam ettireceğiz. Ramazan ayı içerisinde de tekrar ilçe merkezine döneceğiz. Ben Afşin’de belediye başkanı olurken toplamda 2 milyon metrekare kırsal mahallelerde dâhil yol yapımları ile üst yapı çalışmalarımız yapacağımızı hesaplamıştık. 2017 Yılı itibariyle 1 milyon 365 bin metre kare yol yapımını gerçekleştirdik. Sıcak asfalt ve Parke yollarımız, yine bu yıl itibariyle de görüyorsunuz ki başladık. Beton Elemanları üretim tesisimiz stoklarına başladı 1 haftaya kadar yine parke kaplama çalışmalarımız da devam edecek.

Yıl bitmeden tüm mahallelerde çalışmalar tamamlanacak;

Ben inanıyorum ki 2018 yılı sezonunu kapatıncaya kadar, Kırsal ve İlçe Merkezlerimiz dâhil olmak üzere üst yapı sorunu kalmayacak. Diğer taraftan doğal gaz çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda açılan yolları derhal geri kapatıyoruz. Afşinli kardeşlerimiz endişelenmesinler yıllar sonra beton ve sıcak asfalt kaplamalı yollarımıza artık kavuştular. Bir yandan yeni yollarımız heder oldu diyorlar, doğalgaz önemli bir hizmet gelsin önemli değil biz yine kapatırız, artık kendisi üreten bir belediyemiz var ve tesisleştik. Sonuç olarak beton elemanları üretim tesisi, sıcak asfalt üretim tesisini ve konkasör tesislerimizi kurduk, iyileştirdik. Yeter ki genel bütçeli yerlerden yatırım gelsin, hizmet gelsin biz yine bozulan yerlerimizi hızla kapatırız ve hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Afşinli kardeşlerimiz dua etsinler, Rabbim kaza, bela vermesin. Devletimize zeval vermesin, hep birlikte çalışalım. Yapılan ve planlanan tüm çalışmalarımızın tüm ilçe sakinlerimize, kardeşlerimize hayırlı olsun diyor, saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.