İftara dakikalar kala sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Beyceğiz Mahallesi Göktürk Sokak’ta yaşayan Kışlak ailesinin çat kapı konuğu oldu.

Başkan Güven, İftar saatinin gelmesi ile birlikte aile ile beraber oruçlarını açtı ve iftar sonrası çay sohbeti yaptı.

Afşinlilerle birlikte iftar açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Güven, " Bizlere gönül sofralarını açan ailelerle oruç açmak, sohbet etmek, çaylarını içmek tarifi olmayan bir mutluluk" dedi.

Misafirperverliklerinden dolayı Kışlak ailesine teşekkür eden Güven, "Afşinli hemşerilerimizin misafiri olmaya devam ediyoruz. Bu gün de Zahide Kışlak ve evlatlarının misafiri olduk. Zahide kardeşimiz engelli bir anne ve iki tanede engelli çocukları var. Fakat ailemizin gönüllerinde engel yok. Bize sofralarını açtı." dedi.

Belediye olarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve hizmet etmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güven, " Bu kardeşlerimiz kendi hallerinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Afşin Belediyesi olarak daha önceki aylarda şu anda bulunduğumuz evde tadilat çalışmaları yapmıştık. Ailemiz bu ramazanda bizlere sofralarını açarak, yemeklerini paylaştılar. Ramazanın 18’nci gününde hep birlikte iftar yaptık. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Çünkü bu ailemiz devletimizin bağlamış olduğu maaş ile geçimlerini sürdürüyor. Ben devletimize, hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Garipleri, ihtiyaç sahiplerini sahipsiz bırakmıyor, bakımlarını üstleniyor, yaşam mücadelelerinde ellerini üzerlerinden eksik tutmuyor. Onlar için, tüm ihtiyaç sahiplerimiz için ellerinden geleni yapıyor hükümetimiz. Bizlerde ellerimizden geleni fazlasıyla yapmaya gayret edeceğiz, asla yalnız bırakmayacağız. Devletimiz, Milletimiz var olmadıkça bizler var olamayız. Ailemiz için yapacağımız işlerden sonra yine bizler Afşin Belediyesi olarak ailemizin yanında olacağız” açıklamasında bulundu.

Duyarlı vatandaşlara seslenişte bulunan ve çevrelerine ilgilerini artırmalarını söyleyen Başkan Güven sözlerini şöyle sürdürdü,”

"Benim ricam hemşerilerimiz, insanlarımız çevrelerine duyarlılıklarını artırıp yardıma muhtaç kardeşlerimize ilgilerini göstersinler. Eğer ellerinden bir şey gelmiyor ise devletimizin kurumlarına bildirsinler ki bu kardeşlerimiz kendilerini asla yalnız hissetmesinler. Güçlü bir milletin, inançlı bir toplumun fertleri olduklarını her an hatırlasınlar”

İftar sonrası aile ile birlikte evlerini gezen ve gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Başkan Güven, aile ile vedalaştıktan sonra evlerinden ayrıldı.