Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için 15 günde topladıkları 125 bin lirayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağışladı.

İlçeye bağlı Arıtaş Mahallesi'nde vatandaşlar, Afrin'de görev yapan güvenlik güçlerine destek amacıyla, 15 gün önce kampanya başlattı.

15 GÜNDE 125 BİN LİRA

Vatandaşlardan bazıları parmağındaki yüzüğü, bazıları da küçükbaş hayvanını satarak kampanyaya destek verdi. 15 gün sonunda toplanan 125 bin lira, Ziraat Bankası'na götürülerek Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının buradaki hesabına yatırdı.

Kampanyayı düzenleyen vatandaşlar daha sonra Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı makamında ziyaret etti.

Budan, ziyarette yaptığı konuşmada, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin 21. yüzyılda sözü dinlenen, güçlü ve bölgesinde söz sahibi bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umudu olduğunu vurgulayan Budan, "Arıtaş Mahallesi'nden birkaç vatandaşımız ziyarete geldi. Başta Afrin'de mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere onlar için bir şeyler yapmak istediler. Çok kısa bir süre içerisinde 125 bin lira gibi bir yardıma ulaştılar. Kampanyaya destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dağdaki çobanımız koyununu, evindeki yatağını, parmağındaki yüzüğü veren teyzemize kadar tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Bir lirasından, bin lirasına kadar hepsi bizim için kıymetli. Allah kabul etsin. Bu millet böyle olduğu müddetçe, vatandaşlarımız böyle olduğu müddetçe, ne bayrağımız iner ne de ezanımız diner." diye konuştu.

BAŞKAN GÜVEN'DEN KUTLAMA

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için Zeytin Dalı Harekatı'nı sürdürdüğünü belirterek, duyarlılık gösteren Arıtaş Mahallesi sakinlerini kutladı.

"Ordumuz savaşta, benim parmağımdaki yüzüğün ne gereği var"

Arıtaş Mahallesi Muhtarı Mehmet Candemir de vatandaşların koyununu, kuzusunu satarak, cebindeki harçlığı ile Mehmetçik'e destek verdiğini söyledi.

Vatandaşlardan Ömer Candemir ise Arıtaş Mahallesi olarak tek yürek olduklarını anlatarak, "Ordumuz savaşta, benim parmağımdaki yüzüğün ne gereği var' deyip, paraya dönüştürerek bizlere teslim eden teyzemiz oldu. Evde kullanılmamış yatağını, koyunlarını, kuzularını satarak paraya dönüştüren vatandaşlarımız oldu. Büyük küçük demeden bizlerin başlatmış olduğu bu kampanyaya destek olan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.