Afşin ilçesinde, Afşin İbni Sina ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe merkezinde vatandaşların tansiyonunu ölçtü.

"Sağlıklı bir dünya için, sağlıklı bir nesil" sloganıyla, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda stant açan okulun 11. sınıf öğrencileri, vatandaşlara ücretsiz tansiyon ölçüm hizmeti verdi.

Öğrencilerin yapmış olduğu uygulamadan dolayı, okul yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür eden Afşin İlçe Milli eğitim Müdürü Turan, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri geliştirme imkanı bulduklarını söyledi.

Özel Afşin İbni Sina ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Köker ise tansiyon ölçümüne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu etkinliğimizle öğrencilerimiz, vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçüyorlar ve tansiyon hakkında bilgi veriyorlar. 11. sınıflarımız ile yapmış olduğumuz projelerimizi geliştirerek daha çok vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Öğrencilerimiz bu faaliyetlerde öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştiriyorlar ve mesleki faaliyet yapma imkanına kavuşuyorlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, tansiyon ölçüm standına gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü HASAN Arslan, okul müdürleri ve vatandaşların tansiyonlarını ölçtü.