Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında,  Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş festivaline 7 bölgeden 25 takım olmak üzere minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde toplam 535 güreşçi katıldı.

Organizasyonda başpehlivanlık için Afşinli Serdar Böke Kahramanmaraşlı Halil Hopur finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada rakibini yenen Böke, başpehlivan oldu. 44. Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivalinde konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, güreşin Türk milletinin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti.

Pehlivanlar diyarı olarak anılan Afşin’de karakucak güreş festivalinin yarım asırlık bir tarihi geçmişinin olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, “ Afşin’imizin ve Eshab-ı Kehf’in tanıtımına çok büyük katkısı bulunan karakucak güreş festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afşin her şeyin en güzeline layık. Sporcu memleketi olan Afşin’e güzel bir müjde vermek istiyorum. Afşin Gençlik Merkezimizin ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalandı. Gençlik merkezimizin içerisinde basketbol, tenis, voleybol sahası ile çok sayıda spor branşı yapılacak.

Afşin’imize yakışır bir tesis olacak.” Dedi. AK Parti’nin Türkiye’nin her yerine hizmet götürdüğünü söyleyen Çitil, “ Afşin’imize 500 kişilik öğrenci yurdu yapılması, ilçemize yeni bir hastane yapılması konusundaki hizmetlerimizi yakından takip ediyoruz. Afşin’e yapılacak yeni Devlet Hastanemizin 2019 yılında tamamlanması şeklinde takibimizi yapıyoruz. Akdere İçme Suyu Projesi devam ediyor. İlçemizin şehir şebekesinin tamamı yenilendi. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve tüm vekillerimizle Afşin ve Kahramanmaraş’ımız için büyük bir gayretle çalışıyoruz.” diye konuştu.


Afşin’in geçmişte dünyaya kendini kanıtlamış bir çok pehlivan çıkarttığını belirten Çitil, “ Bu organizasyon ile ilçemiz, Türkiye’nin her yerinden gelen genç pehlivanları ağırlıyor. Birlik ve beraberliğimizi herkese gösteriyoruz. Özellikle son yıllarda ülkemiz üzerine çok büyük oyunlar oynanıyor. Allah’a şükürler olsun ki halkımızın desteği arkamızda olduğu sürece sırtımız yere gelmeyecek. Oynanan tüm oyunlara rağmen Türkiye çok daha ileriye gidecek.” şeklinde konuştu.

Afşin’inin güreşçi memleketi olduğuna değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Karakucak güreşlerinin tarihi 10 asır öncesine dayanmaktadır. 10 asır öncesine dayanan bu güreşler yüz yıllardır Afşin'imizde yapılmakta. Ancak karakucak güreş festivalleri Afşin'imizle yeni bir anlam kazandırdı. Karakucak güreşleri kahramanlığıyla, yiğitliğiyle, kardeşliğin birlik ve beraberliğin vatan ve millet sevgisinin, bayrak sevgisinin,  görsel alanına dönüşmüş ve bir festival haline getirilmiştir. Bu nedenle karakucak güreş festivali bizim için sadece bir spor gösterisi değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bizi birbirimize yakınlaştıran ve dayanışma içerisine sokan içerisinde bulunduğumuz ruh halini tüm Türkiye ile birlikte tüm dünyaya ilan eden bir bildiri haline gelmiştir.” dedi.


Güven, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Hem ülke olarak hem Afşin olarak birlik ve beraberliğe fazlasıyla ihtiyacımız var. Afşin'in bu kritik günlerde tüm dünyaya verdiği mesaj açıktır. Biz vatanımızın parçalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz,  gerekirse burada canlarımızı vereceğiz. Afşin er meydanı nice pehlivanlar yetiştirdi. Bizlere, Afşinlilere tüm Türk Milletine nice gururlar yaşattılar. İnanıyorum ki sizlerde aynı gururu ve şerefi bizlere yaşatacaksınız. Ve bu sahadan vatanına, milletine, bayrağına bağlı daha nice şampiyonlar çıkacak. Allah tüm milletimize kaza bela vermesin, pehlivanlarımızı her daim var etsin inşallah.  Tüm sporcularımıza başarılar diliyor siz değerli Afşin halkımızı da Allah'a emanet ediyorum.

Bu yıl 44.'sünü düzenlediğimiz Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline hepiniz hoş geldiniz.” Güreş Ağası Milletvekili Çitil oldu Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinde güreş ağası olan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, kıran kırana geçen güreş müsabakasının ardından rakibini 2-1 yenen Serdar Böke’ye altın madalya takarak, genç sporcuyu kutladı. Başpehlivanlık müsabakasında Serdar Böke Başpehlivan olurken, ikinci Halil Hapur, üçüncü ise Fatih Kambur oldu. Müsabaka sonrası bir konuşma yapan Başpehlivan Serdar Böke, bu yıl farklı yerlerde düzenlenen çeşitli Karakucak Güreşleri’nde, güzel müsabakalar gerçekleştiğini söyledi. Afşinli hemşerilerine destekleri için teşekkür eden Böke, Karakucak Güreş Festivaline emeği geçen herkese teşekkür etti.


Büyüklerde; 55 kiloda birinci Süleyman Karahan, ikinci Ahmet Peker, üçüncü Bünyamin İmele, 60 kiloda birinci Sezgin Pişginoğlu, ikinci Ertuğrul Kahveci, üçüncü Mehmet Çam, 66 kiloda birinci Mehmet Yıldırım, ikinci Ali Çam, üçüncü Veli Yantı, 74 kiloda birinci Nuri Temur, , ikinci Muhammet İlkan, üçüncü Mustafa Kuyucu,  84 kiloda birinci Musa Gürbüz, ikinci Ender Coşkun, üçüncü Yasin Polat, 96 kiloda birinci Kubilay Akbaş, ikinci Süleyman Karadeniz, üçüncü ise Caner Demirbaş oldu. Yıldızlarda: 42 kiloda birinci Mücahit Yılmaz, ikinci Sefa Işık, üçüncü Bahri Söyler, 46 kiloda birinci Musa Güven, ikinci Emrullah Kuyucu, üçüncü Hasan Ağcakoyunlu, 50 kiloda birinci Süleyman Konak, ikinci Hafızcan Hasdemir, üçüncü Eray Keskin, 54 kiloda birinci Ahmet Gizir, ikinci Hamza Çadıroğlu, üçüncü Eren İlhan, 58 kiloda birinci Oğuzhan Çavdar, ikinci Güler Araş, üçünci Hasan Doğan, 63 kiloda birinci Taylan Şahin Bilici, ikinci Esat Ardıç, üçüncü Oğuzhan Sarıkaya, 69 kiloda birinci İbrahim Şahin Özak, ikinci Furkan Arsalan, üçüncü Ali Akıl, 76 kiloda birinci Barış Doğan, ikinci Alperen Yaprak, üçüncü Serhat Bilici, 84 kiloda birinci Çağrı Bayran, ikinci Oğuzhan Eker, üçüncü Süleyman Dur oldu. Minikler: 32 kiloda birinci Uğurcan Şahin, ikinci Serdal Candar, üçüncü Ekrem Arucan, 35 kiloda birinci Abdulsamet Timur, ikinci İsmail Söyler, üçüncü Murat Arıkoğlu, 38 kiloda birinci Metin Gülücü, ikinci Ersavun Elvi, üçüncü Batuhan Böke, 42 kiloda birinci Barış Ünsal, ikinci Hüseyin Vurucu, üçüncü Aykut Kahveci, 47 kiloda birinci Furkan Ertürk, ikinci Furkan Şahirn, üçüncü Furkan Yeniköy, 53 kiloda birinci Alihan Öksüz, ikinci Yavuzhan Karadöner, üçüncü Mehmet Eskisağlı oldu.

Güreş festivaline, Afşin İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Harun Doğan,Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Sorumlusu Mazhar Türk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sayıda  güreş sever vatandaş katıldı.