Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlanılan Alt yapı yenileme çalışmalarının ardından, tamamen kazılan yollarda Afşin Belediyesi üst yapı yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yeşilyurt ve Efsus turan mahallelerinde birçok cadde ve sokakta çalışmaların tamamlandığını, Beyceğiz Mahallesinde de ise ekiplerin çalışmalara devam ettiğini belirten Başkan Güven şunları söyledi;” Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl içerisinde tamamen kullanılmaz ve sağlıksız bir şekilde hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek duruma gelen içme suyu şebeke sistemi tamamen yenilenmeye başlandı. İlçe genlinde halen devam eden ve KASKİ ekiplerince sürdürülen alt yapı yenileme çalışmaları halen devam ediyor. Bizlerde Afşin Belediyesi olarak KASKİ ekiplerinin tamamlayıp teslim ettiği noktalarda üst yapı yenileme çalışmalarına derhal başlıyor ve birkaç gün içerisinde tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Makine parkında oluşturduğumuz 160 tonluk sıcak asfalt plenti ve Beton Elemanları Üretim tesisinde kendi ürettiğimiz ürünler ile sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmaları yapıyoruz. Yine aynı şekilde bu çalışmalar kapsamında Yeşil Yurt Mahallesi ve Efsus Turan Mahallelerimizde Kaski Ekiplerimizin teslim ettiği yollarımızda yaklaşık yüzde 95 civarında yenileme çalışmaları tamamladık.

Yeşilyurt Mahallesinde; Esen, Kübra, Sevgi, Kandil, Tuğba, Saadet, Huzur, Miraç, Erenler ve Baybars sokaklarda sıcak asfalt ile hiç tanışmayan bu sokaklarımızda kaplama çalışmalarımızı tamamladık. Efsusturan Mahallemizde ise Fidanlık Caddesi’nde yol genişletme çalışmaları tamamlanarak ve hizmete açtık. Bunun yanı sıra Fidanlık Caddesi ve Atlas Caddesi arasında bulunan Hoca Nasrullah, İğdelioğlu, Karaoğlan ve Çiçek sokaklarında parke kaplama çalışmaları yapılarak Mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Atlas Caddesi’nde İsa Yusuf Alptekin ile Afşinbey Caddesinin birleşim noktasına kadar olan yolun tamamını asfalt kaplama, refüj düzenleme çalışmalarını ve cadde üzerinde bulunan bir çok sokakta parke kaplama çalışmalarını da tamamladık. Yine Efsus Turan mahallemizde Elmalibey Caddesi üzerinde bulunan sokaklarımızda Şu an itibariyle Ekiplerimiz tarafında sıcak asfalt kaplama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Beyceğiz Mahallesi’nde çalışmalar hız kazandı;

Beyceğiz Mahallesi’nde, KASKİ Ekiplerinin tamamladığı cadde ve sokakların Asfalt ve Parke Kaplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve Kurban Bayram sonrası büyük bir kısmının tamamlanacağını söyleyen Başkan Güven Sözlerini şöyle sürdürdü;” Biliyorsunuz alt yapı çalışmaları halen devam ediyor. KASKİ ekiplerine yenileme çalışmalarının hızlandırılması noktasında gerekli görüşmeleri sürekli yapıyoruz. Şu an itibariyle ise tamamlanıp teslim edilen yollarımızda ekiplerimiz tarafından hızla müdahale edip bir an önce hemşerilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunlardan; Çakır hoca Caddesi’nde Atatürk caddesinden başlayan noktası ile Dilek Sokak önüne kadar KASKİ ekipleri gerekli kontrollerini yapıp teslim etti ve bizde bu noktalar arasında Sıcak asfalt kaplama çalışmalarımızı yaparak hizmete sunduk. Yine aynı cadde üzerinde bulunan Fuzuli, Derya, Yeniçeri, Kahraman sokakları, Fevzi çakmak caddesinde Atatürk caddesi başlangıcından Köşoğlu ne bağlantı noktasına kadar olan kısım da sıcak asfalt kaplama çalışmaları yaparak hizmete açtık. Şeref Peköz ve Pınarbaşı Müdahalesi Hacıbey caddeleri arasında bulunan; Şekerpare Şehit Meksen Kebapçı sokağı ve Melek sokaklarında parke kaplama çalışmaları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Mahallemizde bayram sonunda çalışmalarımıza hız kazandırıp büyük oranda tamamlamayı hedefliyoruz. Allah’ın izni ile Afşin’imizde çalışmalarımızın neticesinde büyük oranda tertemiz yollarımız, tertemiz kaldırımlarımız ile ilçemizin çehresini değiştirmiş olacağız” ifadelerinde bulundu.