"AFŞİN İÇİN ÇAL-2"

Afşin Belediyesi tarafından, Hayatı Vasfi Taşyürek'in anısına ve ilçenin tanıtımı için hazırlanan ‘Afşin İçin Çal 2’ video klibi tanıtıldı.

Afşin'in tanıtımına katkı sunmak için daha önce Afşin Kaymakamlığı tarafından 'Proje Kenti Afşin' kapsamında hazırlan 'Afşin İçin Çal' video klibinin ikincisi Afşin Belediyesi tarafından hayat buldu.

Proje kapsamında bir araya gelen öğretmenler, öğrenciler, memurlar, işçiler, Afşinli şair ve ozan Hayati Vasfi Taşyürek'in 'Saçların ve Dile Gen Anadolu' eserleri için kamera önüne geçti.

Afşin Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kahramanmaraş edebiyatın başkenti ise Afşin'de şiir, şair ve ozanların başkentidir. Gönül coğrafyasında Afşinli ozan ve şairlerimizin büyük yeri var. Hayati Vasfi Taşyürek, asrın ozanı Aşık Mahsuni Şerif ve Aşık Yener gibi ismini sayamayacağımız birçok şair ve ozanımız var." dedi.

Afşinli şair ve ozanların ortak noktasının vatan ve memleket aşkı olduğunu anlatan Belediye Başkanı Güven, "Daha önce Afşin Kaymakamlığımız tarafından asrın ozanı Aşık Mahsuni Şerif anısına Afşin için çal projesinin ilki yapıldı. Güzel bir eser ortaya çıktı. Belediye olarak bizlerde ülkemizin önemli bir değeri olan Hayati Vasfi Taşyürek adına bu çalışmayı yapmak istedik. İlçemizde görev yapan memurlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız gönüllü olarak çalıştılar. Uzun bir çalışma ve emeğin ardından büyük şairimizin anısına hazırlanan video kliple Afşin'in tanıtımına katkıda bulunmak istedik. Bu çalışmada emeği bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Programa onur konuğu olarak davet edilen merhum şair Hayati Vasfi Taşyürek'in oğlu İsmet Taşyürek de, belediye tarafından hazırlanan video klip için teşekkür etti.

Hayati Vasfi Taşyürek'in oğlu olmanın kendisine ayır bir mesuliyet yüklediğine değinen Taşyürek, "Ben babamı ancak şu cümlelerle anlatabilirim; mütevazı, yöresine ve töresine bağlı, geçmişini asla unutmayan, Afşin'in Tanır Mahallesinden garip ve yiğit halk ozanıydı. Afşin'de Osman Ağa ile başlayıp, babam ve Aşık Yener ile devam eden ozanlık kültürü var. Kahramanmaraş bölgesinde en çok şair ve ozanı yetiştiren Afşin'dir. Burası 'yedi uyurlar'ın mekanı bizim şair ve ozanlarımız boldur. Afşin Belediyemiz başta olmak üzere bu çalışmada katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hayati Vasfi Taşyürek'in şiirleri okunarak, Afşin İçin Çal video klipi seyircilerle buluştu. Ardından Afşin Belediyesi tarafından klipteki şarkıları seslendirenle plaket takdim edildi.

Programa, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, MHP Elbistan İlçe Başkanı MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.