Afşin Belediyesi tarafından Ulu Camii, Turabi Camii ve Pınarönü Camii’nde 5 bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, muharrem ayı münasebetiyle Afşinli vatandaşlarla birlik ve beraberlik çerçevesi içerisinde bir arada olmak istediklerini belirtti.

Güven, ”Muharrem ayı münasebetiyle Afşin Belediyesi olarak vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Hem ker belayı andık hem Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşunu kutladık. Her vesileyle hemşehrilerimizle birlikte olmak istiyoruz. Tüm İslam Alemi için önemli aylardan biri olan muharrem ayı münasebetiyle hemşehrilerimizle bir aradayız. “dedi.

Muharrem ayının zalimlere direniş ayı olduğunu söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Rabbim bu memlekete huzur, birlik ve bereket versin. Bayrağımızı indirmesin ezanımızı susturmasın inşallah. Bu ay bizlerin birlik ve beraberliğine vesile olsun. Zulme karşı, zalimlere karşı duruşun sembolü olan bu ayda tüm Müslüman Âlemine ve ülkemize düşman olan unsurların karşısında hep birlikte diri, iri ve güçlü olduğumuzu gösteririz diyorum. Tüm hemşehrilerimizin, tüm Türkiye’nin muharrem aylarını kutluyorum. Allah mübarek eylesin. ”açıklamasında bulundu.