İşletme Cetvelini vermeyi unutmayınız.

6948 Sayılı kanununun 2. Maddesine göre sanayi işletmeleri üretime başlamasından itibaren 2 ay içerisinde Sanayi Sicil bilgi Sistemine kayıt olmaları, her üretim yapılan şube olarak ayrı ayrı kayıt yapılması gerekmektedir. Sanayi sicil sistemine kayıt her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenmektedir. Veriliş tarihinden sonra her 2 yılda bir sanayi sicil müdürlüğüne vize yapılması gerekmektedir.

Kanunun 4. Maddesi gereği sanayi işletmelerindeki değişiklikler bir ay içinde Sanayi Sicil İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile bildirilmelidir. Kanunun 5. Maddesi gereği Sanayi işletmeleri her Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait işletme cetveli bilgilerinin Sanayi bakanlığının sisteminden Sanayi İl müdürlüklerinden alınan şifre ile doldurarak beyan etmek zorundadır. İlgili Sanayi Sicil Bilgi Sistemine erişim adres (https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/App_Pages/KullaniciIslemleri/Login.aspx) şeklindedir.

Kanunda 2. 4. ve 5. Maddelerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen sanayi işletmeleri hakkında Sanayi sicil Kanunun 9. Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.

Yanlış beyanda bulunanlar Sanayi sicil kanunun 11. Maddesine göre idari para cezası uygulanmaktadır.

Yapılan denetimlerde firma adına düzenlenen Sanayi sicil Belgesini Sanayi sicil müdürlükleri tarafından görevlendirilen memurlara ibraz edilmediği takdirde ibraz etmeyen işletmelere idari para cezası karşılaşıyor.