Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti ve İYİ Parti, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, muhalefet partilerinin kendisine ve partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ekonomi üzerinden iktidara yüklendi. Muhalefetin erken seçim çıkışına yanıt veren Erdoğan, “Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı’ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023’te olacağını söylüyor, ben de öyle. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devleti, belirtilen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil, nokta koyuyorum” ifadelerini kullandı.

“SERBEST KURALA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”
Erdoğan, kur korumalı vadeli TL mevduatını kapsayan yeni ekonomi tedbirlerine değinerek, “Döviz kurunu serbest piyasa ekonomisi kuralları içinde ülkemizin gerçeklerine uygun, öngörülebilir, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program hamdolsun amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu tedbirleri ve kararlı duruşumuzu benimsemiş, piyasalar da uygun adımları atmıştır. Hazine Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlar detayları paylaşmaya başladı. Biz serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmıyoruz, art niyetli spekülatörlerin ülkemizden ellerini çekmelerini sağlayarak serbest piyasanın kendi kurallarıyla işlemesini temin etme gayretindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

AKŞENER: “İKTİDAR 1973 ÇÖZÜMLERİYLE GELDİ”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kur korumalı vadeli TL mevduatını kapsayan yeni ekonomi tedbirlerine ilişkin, “Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973! 2023 hedefleri gitti, yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası bu çaresizliği ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyor. Nas var diye diye gezdi, pazartesi akşamı hayatımıza yepyeni bir faiz tipini soktu. Türk Lirası mevduata dönenlere kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini açıkladı. Gitti TL’yi dolara bağladı, benim itibarım yok, Amerika’yı kendime kefil tutuyorum dedi. Çocuk mu kandırıyorsun? Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün?” diye sordu.