Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yüzde 60 olarak hesapladığı resmi enflasyon, Meclis'te de etkisini göstermeye başladı. Çay ocaklarındaki ürünlere yapılan zam sonucu Türk kahvesi 1.5 TL’den 2 TL’ye çıktı. Soda 1.75 TL’den 2 TL’ye yükseldi.

Hükümetin ekonomistlerce 'yanlış' olarak nitelendirilen adımları ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlaması nedeniyle vatandaşların hayat pahalılığıyla boğuştuğu bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de (TBMM) zam haberi geldi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre  sorunların çözümü için gözlerin çevrildiği Meclis’te de fiyatlar artmaya başladı. Meclis İdaresi tarafından çay ocaklarındaki ürünlere zam yapıldı.

Yeni tarifede 50 kuruş olan çay ücreti değişmedi ama Türk kahvesi 1.5 TL’den 2 TL’ye çıktı. Su 50 kuruştan 1 TL’ye, hazır kahve 1.25 TL’den 2 TL’ye, soda 1.75 TL’den 2 TL’ye yükseldi.

MECLİS LOKANTASINDAKİ FİYATLAR GÜNDEM OLMUŞTU

Meclis lokantasındaki fiyatlar, geçtiğimiz şubat ayında sosyal medyada eleştirilere konu olmuştu. 

TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde Adana kebap 18 TL'den, büyük ayran ise 2,5 TL'den satılıyordu. 2 porsiyon ciğer şiş ızgaranın 46 TL olduğu Meclis lokantasında 12 bardak çayın toplamda 18 TL'den satılması da dikkat çekiyordu.

(Kaynak: Gazete Duvar)