YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci yerleştiği üniversiteye kayıt tarihlerini ve kayıtlar ile ilgili tüm detayları araştırıyor. Haziran ayında düzenlenen üniversite sınavına giren adaylar tercihlerini ağustos ayında tamamladı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ise kayıt heyecanı başladı. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Ayrıntılar haberimizde...

Haziran ayında gerçekleştirilen YKS sınavlarının ardından adaylar, tercihlerini ağustos ayında tamamladı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye kayıt sürecine geçilecek. Adaylar, Şahsen üniversite kayıt işlemlerini 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapacak. Online üniversite kayıtları ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri tarihlerinde tamamlayacak.

Bu doğrultuda, üniversiteye kayıt için gerekli olan belgeler ve evraklar da merak konusu oldu.

Kayıtta, istenilen belgelerin ve evrakların eksiksiz olarak tamamlanması gerekiyor. ÖSYM, üniversiteye kayıt için gerekli olan belge ve evrakları açıkladı.

İŞTE 2021 ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER VE EVRAKLAR

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

  • Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.

  • 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Sayısı değişiklik gösterebilir)

  • Varsa katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Banka dekontu)

  • Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)

  • Üniversite programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır.