Hoca sınıfa girer, yoklama yapmaya başlar.

 

1257 Berat Albayrak.

 

Burda.

 

1259 Binali Yıldırım.

 

Burdaa.

 

1286 Cemil Çiçek.

 

Burdaaa.

 

1292 Metin Doğan.

 

-Sınıf Başkanı ayağa kalkar: "Burda yok hocam" der...

 

Nerde, bileniniz var mı?

 

Arkadan cılız bir ses.

 

-Ankara'ya gitmiş hocam.

 

Hoca kızgın bir şekilde: Niye gitmiş?

 

İzin niye almamış?

 

-Mebus olacakmış hocam, onun için gitmiş.

 

Tabi işin şakası bir yana.

 

Av. Metin Doğan...

 

Siyaseten müthiş bir yükseliş.

 

15 ocak 2014 tarihinde İl başkanı olarak atandı.

 

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti'nin 5.nci olağan büyük kongresinde delegelerden 1292 en çok oyu alarak MKYK üyeliğine seçildi.

 

Bir Mahir Ünal, bir Nevzat Pakdil, bir Mehmet Sağlam, bir Veysi Kaynak isimleri MKYK üyeliği için daha ağır basarken, bu isimlerin saf dışı olup Metin Doğan'ın isminin aday gösterilmesi çok enteresan.

 

İnsan ister istemez ikilemde kalıyor: Bu kadar kısa zamanda nasıl oldu da, Metin Doğan delegelere kendini tanıttı veya sevdirdi?

 

Araştırma, yani üniversitelerde tez konusu olacak bir durum.

 

Kamuoyunda Doğan'ın, MKYK üyesi olması sıfatıyla artık Kahramanmaraş Ak parti' de bir abi konumuna geldiğini, Erkoç'un ikinci plana itildiği konuşuluyor.

 

Gerçekten Metin Doğan'ın MKYK üyeliğine seçilmesi süreci nasıl gelişmiştir.

 

Gelin hep birlikte bunu irdeleyelim.

 

Siyaset bilimcisi değilim ama aklımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

1- Mahir Ünal Sağlamıştır.

 

2- Fatih Mehmet Erkoç sağlamıştır.

 

3- Siyasi konjöktür gereği 7 Haziran seçimlerinde AK Partinin Kahramanmaraş'ta oylarının düşmesi sonucunda bir gönül alma sonucudur.

 

*Mahir Ünal cephesinden bakacak olursak; Metin Doğan ismi her ne kadar Fatih Mehmet Erkoç'a yakın olsa da diğer güçlü isimlere göre en makbul olanıdır.

 

*Fatih Mehmet Erkoç cephesinden bakacak olursak; Erkoç, ilk önce siyasi hamlesini 7 Haziranda yapmış, kendi ekibindeki (Dilipak, Reyhanlıoğlu, Çitil) isimlerini Milletvekili sıralamasına yazdırmış, 1 Kasım seçimlerinde vekil listelerinin değişecek olacağını öğrenmesi üzerine, MKYK üyeliğine yine kendi ekibinden olan, Metin Doğan'ın gelmesi için bütün gücüyle çalışmış ve başarmıştır.

 

*Üçüncü varsayım olarak ise, 18 ilde AK Parti'nin oylarının eksildiği bilinmektedir. Bu oyların düşmesini engelleyip, yükselmesi adına, bir nevi her ile, bir MKYK üyesi verilmesidir. Bu yüzden en olağan isim olarak eski İl Başkanı Metin Doğan'ın ismi, böylelikle aday gösterilmiş ve seçilmesi sağlanmıştır.

 

Şimdi asıl cevabını almak istediğimiz soru: Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun, Metin Doğan'ın ismini, tüm illerdeki teşkilatlara fısıldamasını, Ünal mı? Erkoç mu? talep etmiştir?

 

AK Parti kulislerinden edindiğim bilgiye göre, Metin Doğan'ın MKYK üyeliğine seçilerek milletvekili adayı yapılmayacağı, bu şekilde gönlünün alındığı belirtiliyor.

 

Anlayacağınız Kahramanmaraş AK Parti teşkilatında, her ne kadar kamuoyunda duyulmasa da, muhalif grupların derinden ve sessiz birbirlerinin hamlelerini boşa çıkarmak adına satranç hamleleri yaptığı aşikar.

 

Mahir Ünal bu şehirde AK Parti'nin kesinlikle olmazsa olmazı...

 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıldır çekirdek kadrosunun içinde yer alan Fatih Mehmet Erkoç ise, bir başka güç...

 

Her iki ismin de Metin Doğan'ın MKYK üyeliğine seçilmesi için Ankara'da büyük kulisler yaptığını da bilmeyen yok.

 

Acaba hesaplar, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik mi?  

 

Bana göre Erkoç, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bir kaç büyük projeyi (Yedi kuyular, Kılavuzlu ve tekke kentsel dönüşüm) hayata geçirdiği takdirde, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde en güçlü isim.

 

Bunları başaramadığı takdirde, Metin Doğan'ın MKYK üyesi olması bile kendisine artı sağlamaz.

 

13 yıldır AK Parti'nin Kahramanmaraş'ta tek etkili ve yetkili güç olduğunu düşünürsek, MKYK üyeliğine seçilen Metin Doğan ile;

 

Ünal mı, Erkoç'a?  

 

Erkoç mu, Ünal'a?

 

Gol atmıştır.

 

Hem de doksandan atılmış bir gol...

 

Golün adı: 1292 Metin Doğan...

 

Bu gol, 2019 yılındaki yerel ve genel seçim atmosferine kesinlikle yansır...

 

Bekleyip göreceğiz...

 

Dipnot: MKYK üyeliğine seçilen Metin Doğan ilk toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elini sıkıp kulağına eğilip bir şeyler fısıldadığını tüm Türkiye ekranlarda görmüştür.

 

Metin Doğan, Başbakan'ın kulağına ne fısıldamıştır?

Az sonra???